Un tânăr a pus pe jar autorităţile după ce a „ţopăit” timp de patru ore, gol puşcă pe acoperişul unui bloc

Un tânăr a pus pe jar autorităţile după ce a „ţopăit” timp de trei ore, gol puşcă pe acoperişul unui bloc

Un tânăr din Sibiu a stat în jur de patru ore, gol puşcă, pe acoperişul unui bloc din Piaţa Prahovei. Potrivit martorilor, înainte de a se urca aici, acesta a fost văzut pe acoperişurile câtorva case din zonă, de unde a fost alungat de proprietari.

"O venit pe Saligny, prin gradina pe la Popa, o trecut pe la notaru din colt, s-o urcat pe varful casei, o sarit pe casa la mine si apoi aici", spune unul dintre locatarii din zonă. Sibienii au fost şocaţi de întreaga scenă care a durat mai bine de patru ore. Poliţiştii, jandarmii şi pompierii au sosit imediat la faţa locului şi au încercat să-l convingă pe tânăr să coboare. La un moment dat acesta a început să recite versuri şi să arunce cu ţigle în jurul blocului. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă parbrizul unei maşini a fost spart. Pompierii au instalat în zonă şi o pernă penumatică, pentru a evita o tragedie în cazul în care tânărul s-ar fi gândit să sară de pe acoperiş. "A vorbit un vecin, Horia, cu el. Zice hai jos sa discutam zice, ca-ti dam un suc, iti dam o bere si discutam si rezolvam problemele pe care le ai cu noi impreuna si zice: nu viu, ca eu am prieteni multi, dar am si dusmani multi si pentru aia sunt eu aicea sus", povesteşte o femeie care locuieşte în apropiere.

În final, după câteva ore de negocieri, tânărul a fost coborât cu o macara.
"Dupa mai bine de trei ore de negocieri pe care ofiterul psiholog le-a purtat cu tanrul, a reusit sa-l convinga sa coboare, acesta a fost urcat in ambulanta si transportat la spital, ulterior va fi supus si unei expertise psihiatrice", a declarat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Tanarul, care are in jur de 25 de ani risca acum sa fie amendat cu cateva sute de lei pentru deranjarea linistii publice. "Cel mai mult a contat psihologul Politiei Sibiu. Practic nu vroia nimic. E o persoana care considera ca e neinteleasa de lume, de omenire. Nu era suparat pe nimeni. Nu a avut neaparat un discurs coerent", a spus capitanul Florin Văcăroiu de la ISU Sibiu.
La faţa locului a fost present şi prefectul Sibiului, Constantin Trihenea.
Nimeni nu stie ce anume l-a determinat pe tânăr sa faca un asemenenea gest.

 

 

Versiune mobil | completa