Un motodeltaplan s-a prăbuşit lângă aerodromul din Cisnădie. Pilotul a murit pe loc

Un mototdeltaplan s-a prăbuşit lângă aerodromul din Cisnădire. Pilotul a murit pe loc

Pilotul avea 33 de ani şi era din Sibiu. Bărbatul avea de 14 ani şi efectua un zbor în timpul liber. Accidentul va fi cercetat de către experţi de la Direcţia Generală de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Autoritatea Aeronautică Română.

"S-au fixat urmele accidentului pentru a verifica ulterior eventualele aspecte de cercetare. Sunt in prezent efectuate cercetari pentru a stabili cauzele concrete de producere a accidentului pe care il vedeti. Primele informatii dcu catre ipoteza unei erori umane. Pilotul pare, deocamdata, vom face cercetari ulterioare, are brevet de pilotaj, deocamdata vom vedea in ce masura se datoreaza exclusiv unei culpe umane sau si unei defectiuni tehnice aparatului de zbor", a declarat Alex Florenţa procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu

Aparatul, de tip Cormoran s-a prabusit in apropierea aerodromului din Cisnadie.
Potrivit Mediafax, surse din cadrul anchetatorilor au declarat că este posibil ca pilotul să fi încercat să facă o manevră de întoarcere, moment în care una din aripile aparatului de zbor ar fi atins solul.
Conform surselor citate, pilotul a încercat să redreseze aparatul şi să aterizeze, însă nu a mai reuşit, cu toate acestea deltaplanul nu s-a prăbuşit brusc, deoarece atunci ar fi avut loc o explozie.

 

 

Versiune mobil | completa