Un milion de lei la bugetul local din ocuparea domeniului public

Un milion de lei la bugetul local din ocuparea domeniului public

Taxele pentru ocuparea domeniului public aflat în administrarea municipalităţii sunt bune şi în anul 2010. Cele mai mari încasări ale serviciului sunt cele aduse de abonamentele şi tichetele de parcare vândute în parcările administrate de serviciul de specialitate. Din această activitate au fost încasaţi 197.990 de lei.


În total, din activităţile specifice, Serviciul Public de Administare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP) a adus bugetului local peste un milion de lei până la începutul lunii iunie.


Anul acesta, până în prezent, au fost eliberate 40 de avize pentru închirierea sezonieră a domeniului public pentru terase, care au adus bugetului local peste 192.000 lei. Taxa de ocupare a domeniului public este de 2 lei/mp/zi.

Parcarea din Piaţa Mică aduce şi ea venituri bune, fiind cea mai solicitată din parcările administrate de municipalitate. Pentru primele cinci luni încasările aduse de autovehiculele parcate aici se ridică la peste 160.000 lei. Taxa de parcare este de 2 lei pe oră.

Utilajul pentru ridicări auto a ridicat de la începutul anului până în prezent 354 de maşini staţionate neregulamentar care blocau accesul în instituţii, proprietăţi private, piloni de acces, care erau parcate pe trecerile de pietoni, pe trotuar sau care erau efectiv abandonate pe domeniul public. Datorită acestor intervenţii proprietarii au trebuit să plătească taxele şi amenda aferentă, iar aceste încasări au mers către bugetul local. Pentru anul în curs încasările se ridică la peste 147.000 de lei.
Amintim pe această cale şoferilor, sibieni şi nu numai, că pentru recuperarea unei maşini care a fost ridicată taxele sunt următoarele: tarif de ridicare pentru autovehicul - 150 lei, tarif de transport - 150 lei, tarif de depozitare - 200 lei/zi, iar la acestea se adaugă amenda prevăzută de hotărârile de consiliu pentru contravenţia săvârşită.
Aceste măsuri au fost luate pentru descurajarea parcărilor neregulamentare şi pentru fluidizarea traficului în Sibiu.
Peste 260 de noi locuri de parcare
Serviciul Public de Administare a Domeniului Public şi Privat a marcat de la începtul anului peste 260 de locuri de parcare, majoritatea pe aliniamente stradale.

 

 

Versiune mobil | completa