Un elev a intrat cu media 10 la Colegiul "Octavian Goga" din Sibiu. Cea mai mică medie din judeţ - 3,80

de Pacala Dana - Mediafax, Laura Buciu

Foto: Facebook//Colegiul "Octavian Goga" Sibiu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că un singur elev din judeţ a avut media de admitere la liceu 10, acesta alegând Colegiul Naţional "Octavian Goga" din municipiul Sibiu, specializarea ştiinţele naturii.

Potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii ISJ Sibiu şi postate pe site-ul instituţiei, la aceeaşi specializare, ultima medie de admitere a fost 9,62, în timp ce ultima medie de admitere, pe toate profilurile, la Colegiul Naţional "Octavian Goga" a fost 9,14.

La Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din municipiul Sibiu, prima medie de admitere a fost 9,91, la specializarea matematică-informatică, iar ultima medie la aceeaşi specializare a fost 9.57. Ultima medie cu care s-a intrat la această unitate de învăţământ a fost însă 9,23.

La Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din municipiul Sibiu, cu predare în limba germană, prima medie de admitere a fost 9,95, iar ultima medie -9,21.

În municipiul Mediaş, cea mai mare medie de admitere a fost 9,94 şi s-a înregistrat la Liceul Tehnologic "Şcoala Naţională de Gaz".

Cea mai mică medie de admitere la un liceu din judeţ a fost 3,80 şi s-a înregistrat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" din municipiul Sibiu.

Livia Creţulescu a precizat că opt elevi din judeţ nu au fost repartizaţi în prima etapă, din cauză că nu au bifat suficiente opţiuni pe fişa de înscriere.

"Aceşti elevi vor fi repartizaţi în cea de-a doua etapă. Sunt elevi cu medii destul de bune. Unul dintre ei are media 9,30 şi a vrut la un liceu cu predare în limba germană, la care ultima medie de admitere a fost 9,34. Ceilalţi au medii cuprinse între 6,92 şi 9", a declarat Livia Creţulescu.

Potrivit acesteia, în judeţul Sibiu au fost repartizaţi 2.841 de elevi.

 
Tag-uri:
repartizare
,licee
,sibiu

 

Versiune mobil | completa