Trei turişti salvaţi de furtună

Trei turişti salvaţi de furtună


Trei persoane au fost ajutate de Jandarmii montani după ce au rămas izolate în pădure, pe timp de furtună, la aproximativ 5 km, pe traseul turistic Păltiniş - Şanta.

Jandarmii au fost alertaţi de către personalul hotelului unde erau cazaţi turiştii. Din cauza condiţiilor meteo o familie formată din trei membri a rămas izolată pe traseul turistic Păltiniş - Şanta.
Patrula montană formată din plt. Nuţu Alexandru şi elev sergent David Laura, s-a deplasat pe traseul indicat pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor şi acordarea sprijinului persoanelor implicate. Jandarmii au identificat persoanele izolate şi le-au însoţit, înapoi în staţiune, la hotel fără a se înregistra persoane rănite sau pagube materiale. Cei doi părinţi şi fiul acestora în vârstă de 12 ani vroiau să meargă la plimbare pe traseele montane din staţiunea Păltiniş.

"Atragem atenţia turiştilor să se informeze asupra drumului de parcurs, starea vremii pe munte şi să îşi asigure măsuri elementare specifice pentru deplasarea pe munte. În situaţii de urgenţă pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", spune Alexandru Costea, prtătoruld e cuvânt al IJJ Sibiu.

 

 

Versiune mobil | completa