Trei firme vor face concedieri colective luna aceasta. Vezi aici câţi oameni vor rămâne fără serviciu

Trei firme vor face concedieri colective luna aceasta. Vezi aici câţi oameni vor rămâne fără serviciu

Pentru luna mai AJOFM Sibiu a primit înştiinţări privind intenţia de a efectua disponibilizări colective din partea a 3 agenţi economici, urmând a fi astfel afectate un număr de 77 persoane din judeţul nostru. Domeniile de activitate ale acestor firme sunt: transporturi, fabricarea articolelor de marochinărie, industria construcţiilor metalice.
Numărul şomerilor a scăzut cu peste 1000 de persoane în luna aprili, iar rata şomajului în Sibiu a ajuns la 7,7%. Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a scăzut cu 1.182 persoane iar rata şomajului a înregistrat o diminuare cu 0,6 puncte procentuale.

La sfârşitul lunii aprilie 2010 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 14.346 şomeri, din care 5.788 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 7,7%. Din totalul şomerilor 10.426 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 3.920 sunt şomeri neindemnizaţi,.
În cursul lunii aprilie 2010 un număr de 178 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 43 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 66 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională iar alţi 13 şomeri s-au încadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională.
De asemenea 31 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, iar prin subvenţionarea locului de muncă au fost angajaţi 7 şomeri în vârstă de peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 2 absolvenţi de instituţii de învăţământ, 1 persoană cu handicap şi 15 şomeri prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar.

 

 

Versiune mobil | completa