Trei copii rătăciţi pe munte au fost găsiţi de salvamontişti şi jandarmi montani

Trei copii rătăciţi pe munte au fost găsiţi de salvamontişti şi jandarmi montani

Cei trei copii, în vârstă de 14 ani, au plecat în excursie cu bicicletele în zona Sadului - Gâtul Berbecului. Dispariţia minorilor a fost anunţată de părinţii care au intrat în panică după ce nu au mai putut lua legatura cu ei.

"Căutarea minorilor s-a desfăşurat pe trasee convergente astfel: un echipaj de Jandarmerie a pornit pe traseul Cisnădie-Sadu-Râul Sadului-Gâtul Berbecului respectiv un echipaj de la Serviciul Public Salvamont Sibiu şi o patrulă montană formată din Jandarmi, s-au deplasat pe traseul Păltiniş-Muncel Rozdeşti-Gâtul Berbecului pentru găsirea minorilor, asigurarea măsurilor de prim ajutor şi acordarea sprijinului persoanelor implicate. Deplasarea s-a efectuat pe un drum greu practicabil, verificând fiecare cabană cunoscută ori refugiu montan. Echipajul Salvamont-Jandarmi au găsit pe cei trei minori la ora 04.30, în zona Gâtul Berbecului la cantonul Rozdeşti", a declarat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu.
Cei trei minori voriau să ajungă de la Gâtul Berbecului în Păltiniş, însă văzând că se înserează, s-au speriat şi s-au întors la cantonul Rozdeşti de unde nu au avut posibilitatea să ia legătura cu familiile lor deoarece în zona respectivă telefonia mobilă nu are acoperire.
Jandarmii atrag atenţia turiştilor să se informeze asupra drumului de parcurs, starea vremii pe munte şi să îşi asigure măsuri elementare specifice pentru deplasarea pe munte. În situaţii de urgenţă pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

Versiune mobil | completa