Teodor Tulpan a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut cu parapanta. Alpinistul a fost dus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Alpinistul Teodor Tulpan a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut cu parapanta si a fost dus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Alpinistul Teodor Tulpan a fost transportat cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a fost internat ieri, până la Baza Pompierul, iar de acolo a fost preluat de către un elicopter SMURD şi dus la Bucureşti. Tulpan a dus tricolorul Romaniei pe cel mai inalt varf din lume si tot atunci a zburat cu parapanta de pe Everest. Accidentul a avut loc in Curmatura Sibiului. "Fiind pregatit de aterizare, o rafala de vant m-a ridicat 2 m peste cat am apreciat si am cazut de la 4-5 m direct in fund. Am cazut de mai multe ori de la o inaltime mai mare si n-am avut nimica, spuen alpinistul.
"A fost o zi obisnuita de zbor, fara p[robleme deosebite, Fane a venit la aterizare in zona curmatura un pic mai tare, cu viteza mai mare si a aterizat efectiv in fund. n-a fost vorba de o cadere, de nimic,pur si simplu un accident banal si stupid. din cate am discutat cun el a fost un musuroi si s-a lovit efectiv la coloana venind la aterizare in fund", a declarat Valentin Popa.

Teodor Tulpan a fost transportat până la elicopter cu un echipaj SMURD." Este vorba despre o fractura de vertebra lobmbara care nu pune problem neurologice,dar trebuie stabilizata chirurgical si de aceea este transportat la Bucuresti, la neurochirurgie", a declarat Cotizo Draia, medic primar SMURD Sibiu.
Alipnistul Sibian Teodor Tulpan a urcat pe Everest,Kilimanjaro si varful Orizaba din Mexic. Pentru anul 2010, Teodor Tulpan are pregătită o expediţie în Alaska, pentru a escalada McKinley (6.194 metri), aflat în Parcul Naţional Denali. Plecarea în expediţie era programată pentru data de 25 mai.

 

 

Versiune mobil | completa