Sute de controale în magazine, restaurante şi pieţe. Vezi aici ce şi de unde e bine să cumperi pentru a evita toxiinfecţiile alimentare

Sute de controale în magazine, restaurante şi pieţe. Vezi aici ce şi de unde e bine să cumperi pentru a evita toxiinfecţiile alimentare

Inspectorii de la siguranţa alimentelor au dat în numai o săptămână amenzi de peste 6.000 de lei. 14 operatori economici au scăpat doar cu avertismente.

"Revenim cu recomandarea adresată populaţiei, de a se aproviziona cu alimente de origine animală şi nonanimală numai din unităţi înregistrate sanitar veterinar, să verifice cu atenţie instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare, privind informaţiile despre păstrarea, prepararea corectă şi valabilitatea acestora şi să informeze telefonic medicii veterinari arondaţi sau la sediul DSVSA Sibiu, telefon 0269- 223314, 223069, neregulile constatate. Proprietarii de animale, să anunţe medicilor veterinari, mişcările de animale din proprietatea lor, pentru ca acestea să se producă cu respectarea normelor legale", a declarat Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă, au determinat Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, să organizeze acţiuni de control în zonele, considerate cu risc ridicat, respectiv, zone cu activitate turistică, pieţe agroalimentare, unităţi de comercializare cu volum mare de produse alimentare, ferme de animale şi păsări furnizoare de materii prime pentru prelucrare.
Controalele au vizat, modul cum operatorii, din domeniul alimentar, crescătorii de animale şi alţi responsabili din aceste domenii de activitate, respectă măsurile speciale stabilite de D S V S A Sibiu, în astfel de situaţii, pentru a asigura condiţii de protecţie şi bunăstare la animale şi piaţa de desfacere cu alimente de calitate şi salubre, pentru a nu periclita sănătatea consunatorilor.
În perioada 7 -14 iunie, au fost efectuate 154 controale.

 

 

Versiune mobil | completa