SSIF WBS România, lider în premieră în topul intermediarilor Sibex

SSIF WBS România, lider în premieră în topul intermediarilor Sibex

Aprilie a adus schimbări la vârf în topul intermediarilor activi pe segmentul derivatelor la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu. Pentru prima dată, locul întâi în ierarhia brokerilor a fost ocupat de SSIF WBS România, cu un total de 48.613 contracte, de aproape 1,5 ori mai mult comparativ cu luna martie, majoritatea acestora fiind încheiate pe derivatele Dow Jones, denominate în lei (DEDJIA_RON).


Societatea în discuţie activează ca formator de piaţă pe contractul futures ce are ca activ suport indicele American Dow Jones Industrial Average, denominat în lei, scadenţa iunie, contribuind decisiv la creşterea lichidităţii acestui produs.

SSIF Tradeville SA, liderul anului trecut şi al primelor trei luni din 2010, a ocupat locul secund în topul intermediarilor, cu 39.293 contracte încheiate. Locul trei a fost ocupat de SSIF Broker Cluj, cu 27.117 contracte, urmat de SSIF Estinvest cu peste 25.000 de contracte.

Pe cinci s-a poziţionat SSIF KBC Securities cu 19.406 contracte şi în urcare cu trei poziţii. KBC s-a numărat printre puţinele societăţi care au reuşit creşterea volumului comparativ cu luna martie. Pe şase s-a clasat SSIF IFB Finwest cu 17.029 contracte, în urcare cu un loc şi, de asemenea, cu un volum în creştere. SSIF Nova Invest a avansat, la rândul său, o treaptă până pe locul opt, cu 10.887 contracte, în timp ce Fairwind Securities, firma de brokeraj deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, nou-intrată în top 10 intermediari la Sibiu în ianuarie anul curent, a suferit un recul de patru locuri coborând pe nouă cu 8896 contracte.

 
Tag-uri:
sibex
,top
,sibiu
,bursa

 

Versiune mobil | completa