Spectacol de teatru coregrafic, în deschiderea stagiunii la Teatrul Naţional Sibiu

de Andreea Tobias, Laura Buciu

Foto: Facebook//Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii TNRS, stagiunea 2013 - 2014 a instituţiei va fi deschisă vineri, cu premiera spectacolului "Mozart Steps", realizat de dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu.

"Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că fac teatru coregrafic. Este o formă de teatru care foloseşte limbajul dansului şi care utilizează mijloace de construcţie coregrafică", a spus Gigi Căciuleanu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, "Mozart Steps" este un spectacol de teatru coregrafic creat în exclusivitate pentru Teatrul Naţional din Sibiu.

Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart şi dansul lui Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

"Multiplele referinţe culturale ancorate în acest spectacol creează un spaţiu ce excelează în energii şi care se foloseşte de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică şi cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele «Mozart l’Egyptien» şi «Mozart in Egypt»", se arată în comunicat.

Din distribuţia acestui spectacol fac parte atât actori de la secţia română şi secţia germană a Teatrului Naţional din Sibiu, cât şi studenţi de la Secţia de Actorie a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor teatrului sibian, premiera spectacolului marchează 225 de ani de teatru la Sibiu şi va fi urmată de o întâlnire a publicului cu coregraful, acesta urmând să răspundă la întrebări.

 
Tag-uri:
stagiune
,deschidere
,

 

Versiune mobil | completa