Sibiul găzduieşte un turneu de streetball la care vor participa 65 de echipe

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Mediafax (Ana Poenariu)

Un număr de 65 de echipe din mai multe judeţe ale ţării participă, de vineri până duminică, la un turneu de streetball, care are loc în municipiul Sibiu, pe o suprafaţă omologată de Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA), cu echipamente de joc profesionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de organizatorii competiţiei Sibiu Streetball, un număr de 65 de echipe din Sibiu, Arad, Baia Mare, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Târgu Mureş, Oradea, Mediaş şi Ploieşti participă la cea de-a cincea ediţie a manifestării.

"Sibiu Streeball este cel mai mare turneu de baschet 3x3 din Transilvania. Jucătorii sunt împărţiţi pe cinci categorii de vârstă U10, U14, U18, OPEN şi 35 plus. Competiţia se desfăşoară pe suprafaţă omologată de Federaţia Internaţională de Baschet, cu echipamente de joc profesionale", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, primele meciuri sunt cele ale categoriei U10, unde s-au înscris cinci echipe.

În paralel, se vor desfăşura meciurile categoriilor U14, unde s-au înscris 15 echipe, şi U18, categorie la care iau startul 11 echipe de băieţi şi 6 echipe de fete.

Potrivit organizatorilor, la această editiţe a turneului Sibiu Streetball vor participa şi cinci echipe de seniori, la categoria +35.

Meciurile categoriei Open vor avea loc vineri seara.

Organizatorii anunţă că, în cadrul manifestării, vor exista şi concerte susţinute de raku şi ROA (Rise of Artificial).

Potrivit programului, raku va cânta în prima zi a turneului, vineri, de la ora 21:30, iar trupa ROA, "una dintre cele mai apreciate trupe de electro ale momentului" va concerta, sâmbătă, de la aceeaşi oră.

Turneul de streetball are loc de vineri până duminică, în zona centrală a municipiului Sibiu.

Acţiunea este inclusă pe Agenda Sportivă a oraşului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi derulată în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

 
Tag-uri:
baschet
,streetball
,sibiu

 

Versiune mobil | completa