Şcoala de vară în cel mai mare muzeu în aer liber din România

no title

A venit vacanţa şi nu ştii ce să faci? Meşterii populari le dau întâlnire copiilor, dar şi adulţilor, în cel mai mare Muzeu în aer liber din România.

Satul românesc din Dumbrava Sibiului prinde viaţa în această perioadă, mai mult ca oricând. Pădurea răcoroasă, poienile însorite şi gopodăriile amenajate impecabil atrag ca un magnet vizitatorii în muzeu. Copiii şi adolescenţii care vor să-şi petreacă aici vacanţa de vară vor fi întâmpinaţi de meşteri populari care le vor împărtăşi din "tainele meseriei", având astfel posibilitatea să redescopere lumea tradiţională a satului românesc.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA pregăteşte, vara aceasta, o serie de ateliere meşteşugăreşti pentru copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani. Meşterii vor fi aici în fiecare zi de miercuri, între orele 10-13, la pavilioanele Etno - Tehno - Parc. Datorită succesului de care s-a bucurat anul trecut Observatorul Astronomic din muezu, toţi cei care doresc să descopere tainele cerului sunt aşteptaţi şi în acest an, pe parcursul întregii vacanţe de vară, vor fi organizate periodic seri de astronomie populară. Copiii vor avea ocazia să afle multe informaţii ştiinţifice despre Univers, să asculte legende populare despre astre şi fenomene cereşti, să coloreze, să participe la discuţii deschise legate de domeniul astronomiei, să observe cerul prin intermediul telescopului şi multe alte lucruri interesante.
Şcoala de vară cuprinde ateliere practice - olarit, pictura pe sticla, tesut, confectionat papusi precum si seri de astronomie populara, in cadrul carora stiinta moderna se va confrunta cu credintele taranului roman despre astre si fenomene ceresti.

Totodată, în perioada 16 - 18 iulie 2010, Muzeul ASTRA va organiza, în colaborare cu "Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi", Şcoala de vară a observatorilor astronomici.

Programul se va desfăşura după cum urmează:
1. Atelier de modelare în lut, 7 iulie 2010, îndrumător Nicolae Diaconu - 30 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
2. Atelier de ţesut , 14 iulie 2010, îndrumător Rodica Ispas - 30 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
3. Atelier de icoane pictate pe sticlă, 21 iulie 2010, îndrumător Mirel Bucur - 30 de locuri disponibile - 10 lei/copil.
4. Atelier de brodat pe etamină, 28 iulie 2010, îndrumător Rodica Ispas - 30 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
5. Atelier de pictură pe lemn , 4 august 2010, îndrumător Cristina Dăneasa - 30 de locuri disponibile - 10 lei/copil.
6. Atelier de confecţionat păpuşi, 11 august 2010, îndrumător Anca Muntean - 25 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
7. Atelier de olărit, 12 august 2010, îndrumător Gheorghe Ţambrea - 25 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
8. Atelier de croşetat, 18 august 2010, îndrumător Rodica Ispas - 30 de locuri disponibile - 15 lei/copil.
9. Atelier de confecţionat podoabe din mărgele, 1 septembrie 2010, îndrumător Lucia Todoran - 30 de locuri disponibile - 15 lei/copil.

Taxele pentru fiecare atelier în parte se achită la casieria din cadrul Muzeului de Etnografie Universală "Franz Binder" din Piaţa Mică, nr.11.
Taxa de participare la serile de astronomie este de 5 lei/ persoană şi se achită la unul din responsabilii de pedagogie muzeală la Etno - Tehno - Parc.

 

 

Versiune mobil | completa