Ritmuri cubaneze la Sibiu Jazz festival

Ritmuri cubaneze la Sibiu Jazz festival

Concertele de miercuri din cadrul Sibiu Jazz Festival exceleaza de ritmuri cubaneze. Fanfara Chindia isi continua si miercuri marsul prin centrul orasului incepand cu ora 14.00


In Piata Mica de la ora 20.30 puteţi urmări bandul ZUM care va prezenta o imbinare de world music cu electro funk, o combinatie de instrumente live cu ritmuri si efecte create cu ajutorul computerului. Improvizatiile "jazzy" se impletesc cu sweep-uri electronice, creand un sound fresh si funky. In ultima vreme formatia colaboreaza strans cu trompetistul de origine cubaneza Harvis Cuni Padron, care aduce un parfum de Caraibe discursului muzical, incingand atmosfera cu solo-uri electrizante.

De la ora 21.00 la Sala Thalia va avea loc un concert de care cu siguranta ne vom mai aminti - Ramón Valle Trio din Cuba. Ramón Valle nu numai că şi-a creat un nume ca şi compozitor al unei muzici fără egal, dar excelează ca muzician de jazz care nu poate fi încadrat în vreo categorie, un maestru al tuturor aspectelor interpretării muzicale contemporane. Prin originalitatea compoziţiilor sale, Valle încearca să deschidă un nou drum în jazzul cubanez.


Un periplu printre amintiri in expozitia Focus Jazz ce va fi vernisata tot miercuri de la ora 19.00 la Sala Thalia.

 

 

Versiune mobil | completa