Rideri din toată lumea la cel mai dur raliu de offroad din lume

Rideri din toată lumea la cel mai dur raliu de offroad din lume

Startul celui mai dificil raliu de hard enduro din lume va fi dat sâmbătă, 26 iunie, la Sibiu. Competiţia debutează cu cu obişnuitul prolog, ce se va desfăşura în centrul oraşului, pe bulevardul Corneliu Coposu şi se va încheia în Piaţa Mică.


Cei mai buni rideri din lume vor încerca timp de cinci zile să-şi depăşească limitele în Carpaţi. Startul "Red Bull Romaniacs" va fi dat, aşa cum este deja tradiţional, chiar în centrul oraşului cu un Prolog. Rezultatele de la prolog vor determina ordinea de plecare în concurs. Spectatorii veniţi din toată ţara vor avea parte de un spectacol pe cinste. Pentru aceştia vor fi amenajate zone speciale atât la prolog, cât şi pe traseu.

Sute de kilometri de enduro extrem

Duminică, 27 iunie, startul competiţiei va fi dat din Cisnădioara iar finişul va fi în Sibiu, în dealul Guşteriţei. Punctele de spectatori amenajate pentru ziua de duminică sunt pe Valea Şanta, unde riderii vor ajunge în jurul orei 9:30 şi vor avea de înfruntat dificila urcare numită Doctor 3. De acolo vor coborî prin albia râului ca să ajungă în zona Vălari, în drumul spre Păltiniş, în jurul orei 10:30. Riderii vor coborî apoi spre Curmătură, unde vor ajunge în jur de ora 11 şi unde măiestria le va fi pusă la grea încercare în trei puncte speciale. Cei mai rapizi rideri vor ajunge aici în jurul orei 11:15.
Luni şi marţi, echipajele vor avea de parcurs cea mai dificilă parte a raliului. Luni seara, riderii vor ajunge la Petroşani iar marţi se vor întoarce înapoi în judeţul Sibiu, ca miercuri să revină în faţa publicului. Traseul ultimei zile de concurs va porni de la canionul din Veştem unde veţi putea vedea riderii la ora 7:30. După circa o oră, coloana de motociclişti va fi din nou vizibilă la Turnu Roşu. Finalul zilei şi al concursului va avea loc în Piaţa Mică. Cei mai buni motociclişti din lume pot fi văzuţi de pe Podul Minciunilor cum trec linia de sosire.

 

 

Versiune mobil | completa