REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU. Notele la română, matematică şi limba maternă. 8 medii de 10. Inspector şcolar: "N-am avut în niciun an astfel de note"

Foto: Mediafax (Marius Dumbrăveanu)

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU. Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut examenul în acest judeţ află rezultatele atât la unităţile de învăţământ unde au fost susţinute probele, dar şi de pe EDU.RO.

NOTELE LA ROMÂNĂ ŞI LA MATEMATICĂ OBŢINUTE DE ELEVII DIN SIBIU

UPDATE 30 iunie: Potrivit inspectorului Livia Creţulescu, la Sibiu au fost depuse 113 contestaţii: 58 la română, 23 la germană (maternă) şi 32 la matematică.

UPDATE 29 iunie: La Sibiu, tezele la matematică au adus cele mai multe note de 10 din ultimii ani, dar şi cele mai multe note sub 5 de anul acesta. "Când au văzut exerciţiile la matematică, elevii au spus că e superuşor, lucru confirmat de colegii noştri profesori de specialitate. ca urmare sunt 180 de note de 10. N-am avut în niciun an astfel de note", spune Chrtistine Manta-Klemens, inspector general adjunct la ISJ Sibiu.

Tot la matematica procentul notelor peste 5 a atins doar 74,6% la Sibiu, faţă de 88,4% în cazul tezelor la Limba română, 92% pentru notele la Limba germană şi 94,8% la Limba maghiară.

"La limba maternă n-au fost deloc note de 10, dar am avut 8 medii de 10 la nivelul judeţului Sibiu, ceea ce e foarte bine. Înseamnă că aceşti copii sunt cu adevărat bine pregătiţi. Mi-aş dori ca toţi copiii care au luat azi note mari să-şi fi însuşit acele noţiuni de bază care ar trebui să fie reflectate de acest examen. Mai important decât notele este cu ce au rămas după cele 8 clase. Când subiectele sunt uşoare, există riscul ca ei să nu se mai mobilizeze în clasa a IX-a. E singura strângere de inimă pe care o am", a adăugat Chrtistine Manta-Klemens, contactată de gândul.

Cei nemulţumiţi de rezultate pot face contestaţii până sâmbătă la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse la nivel naţional, circa 12.000 de contestaţii după evaluare.

Interesaţi de REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 sunt circa 161.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din toată ţara, care au susţinut examenul. Anul trecut, la examen au participat 166.000 de elevi, dintre care 3.064 din Sibiu, iar procentul celor care au obţinut medii sub 5 a fost de 33,9%.

Procesul de admitere în liceu

După ce au aflat rezultatele, absolvenţii urmează etapele necesare pentru admiterea la liceu. Elevii vor fi repartizaţi printr-un sistem computerizat în licee, în funcţie de medii şi de opţiunile menţionate în fişa de înscriere. Acest document se completează în perioada 5 - 9 iulie, împreună cu părinţii. În fişa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor.

După acest pas, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene până pe 11 iulie.

În 12 iulie, la Centrul Naţional de Admitere, vor ajunge fişele care conţin inclusiv REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.

 

 

Versiune mobil | completa