Renuniune Frontex la Sibiu

Renuniune Frontex la Sibiu

34 de echipe canine din state membre ale Uniunii Europene si State Asociate Schengen vor efectua exercitii comune in conformitate cu standardele comune de dresaj deja elaborate sub patronajul Agentiei europene Frontex . Scopul elaborarii standardelor comune pentru dresajul cainilor de serviciu este acela de a eficientiza cooperarea intre echipele canine din diferite tari in cadrul operatiunilor comune coordonate de Agentia europeana Frontex la frontierele externe UE.

Ultima zi de antrenament, 12 iunie 2010, deschisa publicului larg incepand cu orele 14:00, la sediul Centrului Chinologic Sibiu, va fi o ocazie excelenta de a va familiariza cu sarcinile echipelor canine de la frontiera, lucru care nu poate fi vazut in fiecare zi. Va fi de asemenea o ocazie minunata pentru conductorii caini serviciu din statele UE si

Statele Asociate Schengen de a lucra impreuna si a face schimb de experienta in domeniul dresajului cainilor de serviciu.
Frontex este o agentie a UE creata ca institutie specializata si independenta, avand ca sarcina coordonarea cooperarii operative a statelor memebre UE in domeniul securitatii frontierelor. "Frontex Interoperability Training for Canine Teams" va avea loc la Sibiu, Romania, in perioada 09 - 12 iunie 2010, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei Romane, Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.

 

 

Versiune mobil | completa