Proteste împotriva tăierii din veniturile bugetarilor

Peste 100 de sindicalişti protestează împotriva tăierilor salariale

Peste 100 de sindicalişti ai Cartel Alfa au ieşti luni dimineaţa pe străzile Sibiului pentru a protesta împotriva ordonanţei de urgenţă ce prevede diminuarea salariilor. Aceştia solicită acordarea în continuare a salariului de merit, a fondului de premiere, a indemnizaţiilor de conducere, plata orelor suplimentare şi eliminarea articolului 20 din proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la măsurile pe care fiecare ordonator de credit este obligat să le ia pentru reducerea cheltuielilor.

Marşul sindicaliştilor a pornit de la Casa de Cultura a Sindicatelor, a continuat prin Piaţa Unirii şi a avut ca loc final de întâlnire Prefectura Sibiu, unde aceştia i-au înmânat prefectului un memoriu. Printre sindicalişti s-au aflat o mare parte din reprezentanţii sindicatelor din primăriile din Mediaş şi Sibiu, dar şi ai sindicatelor din sănătate, învăţământ şi sistemul financiar.

Protestele sindicaliştilor Cartel Alfa au avut loc în toată ţara între orele 11 şi 13, în faţa prefecturilor din oraşe. Luni după-amiază, liderii de sinidicate au întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, urmând ca după aceste discuţii să se decidă etapele următoarelor acţiuni de protest.

 

 

Versiune mobil | completa