Prins în flagrant în timp ce încerca să preia, cu acte false, o firmă cu datorii la stat

Prins în flagrant în timp ce încerca să preia, cu acte false, o firmă cu datorii la stat

A încercat să preia o firmă cu datorii, prezentând acte false de identitate, însă a ajuns în arestul poliţiei. Oamenii legii au descoperit că de în ultima perioadă nu mai puţin de 7 societăţi , toate cu obligaţii restante la bugetul consolidat al statului, au fost cesionate unui alt sibian, tocmai pentru ca foşii administratori să scape de plata datoriilor.

Acţiunea a fost organizată de poliţiştii de la Serviciului Investigarea Fraudelo. Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce s-a prezentat în faţa funcţionarilor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru a prelua părţile sociale ale unei societăţi comerciale, declinându-şi identitatea falsă. Acesta a prezentat chiar şi o carte de identitate contrafăcută, emisă pe acest nume. În urma cercetărilor oamenii legii au stabilit că bărbatul a fost instigat de către un alt sibian să preia prin cesiune societatea respectivă, care figurează cu debite restante la bugetul statului, de aproximativ 20.000 lei. Pentru întreaga operaţiune bărbatul urma să primească o sumă de bani.

Sibianul care a pus la cel întrega opeaţiune era cunoscut cu antecedente penale şi se afla în atenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, acesta preluând prin această metodă, într-un interval scurt de timp, un număr de 7 societăţi comerciale de pe raza judeţului Sibiu, toate cu obligaţii restante la bugetul consolidat al statului. Acctele de cesiune se făceau pentru ca foştii administratori să scape de plata datoriilor.
"Faţă de de cele două persoane a fost luată măsura reţinerii în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi fals privind identitatea, respectiv săvârşirea infracţiunii de instigare la comiterea acestor infracţiuni, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 292 şi art. 293 alin. 1 din Codul Penal, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă", a declarat Adela Negoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Cercetările în acest caz continuă.

 

 

Versiune mobil | completa