Prefectul Sibiului va face donaţii la Fondul de Solidaritate al lui Boc

Prefectul Sibiului va dona bani din salariu la Fondul de Soldaritate

Fondul de solidaritate al Guvernului în care şi-au donat salariile preşedintele Traian Băsescu, ministrul Economiei Adriean Videanu sau cel al Dezvoltării Regionale Elena Udrea îi inspiră şi pe edilii locali. Prefectul Sibiului, Constantin Trihenea îşi face calcule să vadă cât poate dona din salariu după ce acesta îi va fi redus cu 25%. Acesta a declarat că va dona cu siguranţă o sumă în fondul de solidaritate.

Premierul Emil Boc a admis că, din punct de vedere legal, nu se poate face nimic, însă cei care poate sunt tentaţi în vremuri de criză să refuze să doneze bani din salariu, pot fi forţaţi pe căi politice.

Totuşi cabinetul Boc a găsit o soluţie pentru pentru a-i determina indirect pe reprezentanţii săi din societăţile sau companiile cu capital minoritar de stat să-şi doneze indemnizaţiile pe care le primesc ca membri ai consiliilor de administraţie. Concret, cei care nu vor dona bani, vor fi demişi. Aşa că cei care vor să-şi păstreze scaunele vor fi nevoiţi să bage mâna în buzunare.

"Nu este dat afară din postul pe care îl are în minister dacă nu este numit. Dacă este un funcţionar public, îşi păstrează în continuare funcţia publică, numai că nu va mai reprezenta statul în acest consiliu de administraţie. Dacă e secretar de stat, consilier al ministrului sau numit prin pixul ministrului, acela pleacă acasă", a avertizat prim-ministrul.

Guvernul a lansat şi ideea raţionalizării benzinei la instituţiile publice. Astfel, prefecturile prefecturile pot consuma lunar 175 de litri, în loc de 350, iar consiliile judeţene 150 de litri, faţă de 300 cât era limita până acum. În cazul consiliilor locale consumul de carburanţi va fi redus de la 250 litri la 125 litri, iar la consiliile comunale, de la 150 litri la 75 litri.

 

 

Versiune mobil | completa