Peste 4.100 de locuri, scoase la concurs de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Facebook//Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, instituţia organizează în această perioadă sesiunea de admitere în anul universitar 2013-2014 pentru ciclurile de studii de licenţă şi studii de masterat la cele nouă facultăţi ale sale.

Universitatea pune la dispoziţie 4.170 de locuri pentru studiile de licenţă, dintre care 1.630 sunt bugetate, iar 2.460 sunt cu taxă.

Prima facultate la care încep înscrierile este Facultatea de Litere şi Arte, unde dosarele se depun între 9 şi 17 iulie.

Înscrierile la concursul de admitere pentru Facultatea de Drept, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi Facultatea de Ştiinţe Economice au loc în perioada 15-20 iulie, iar pentru Facultatea de Teologie în perioada 15-22 iulie.

Cei interesaţi să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane se pot înscrie între 15-23 iulie, iar cei interesaţi de un loc la Facultatea de Medicină pot depune dosarele în perioada 16-20 iulie.

"La majoritatea specializărilor admiterea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul de selecţie reprezentându-l media de la bacalaureat. Excepţie fac anumite specializări din cadrul Facultăţilor de Teologie, Drept, Ştiinţe Socio-Umane, Inginerie, Ştiinţe şi Medicină", precizează reprezentanţii Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Taxa de înscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină şi 150 de lei la celelalte opt facultăţi.

Înscrierea pentru programele de masterat are loc în aceleaşi perioade, oferta educaţională pentru master constând în aproximativ 900 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 1.930 de locuri cu taxă.

 
Tag-uri:
admitere
,facultate
,ulbs

 

Versiune mobil | completa