Pacienţii cu „aluniţe” consultaţi gratuit la spital

Pacienţii cu „aluniţe” consultaţi gratuit la spital

Sibienii cu leziuni pigmentare (aluniţe) vor fi consultaţi gratuit pe 25 mai la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Secţia Clinică Dermato-Venerologie coordonată de Conf.Univ. Dr. Maria Rotaru, participă şi în acest an la acţiunea naţională intitulată Ziua Europeană pentru Depistarea Melanomului.

Campania, ajunsă la a cincea ediţie, se va derula în data de 25 mai şi are drept scop prevenirea si depistarea leziunilor maligne si premaligne cutanate.

" În ultimii ani s-a constatat o creştere a numărului de cazuri de cancere de piele, numai în ultimul an, în urma examinărilor făcute în Ambulatoriul de Specialitate din cadrul spitalului, am descoperit peste 100 de noi cazuri de cancer, din care 10% au fost melanoame, forme agresive şi care, dacă erau diagnosticate mai devreme, ar fi putut avea un prognostic bun de recuperare.
Acestă acţiune este una de sensibilizare a populaţiei cu privire la importanţa diagnosticării precoce a cancerului de piele şi în special a melanomului.
Astfel, pe data de 25 mai, medicii dermatologi ai spitalului şi rezidenţii implicaţi în această acţiune vor examina gratuit pacienţii cu leziuni pigmentare (aluniţe)", a declarat coordonatorul acţiunii la Sibiu, Conf.Univ.Dr. Maria Rotaru.
Consultaţiile se vor acorda numai pe baza de programare telefonică la numărul gratuit (linie verde) 0800 811 101 şi se vor desfăşura atât în cabinetul de Dermatologie din Policlinica I (veche) cât şi în cadrul Secţiei de Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, între orele 9.00 - 17.00.
Euro Melanoma Day se desfăşoară în Europa încă din anul 1999, iar în România se organizează începând cu anul 2004.

 

 

Versiune mobil | completa