Oficialii Franklin Templeton caută oportunităţi de investiţii la Sibiu

Oficialii Franklin Templeton caută oportunităţi de investiţii la Sibiu

Şansele ca listarea Fondului Proprietatea sa aiba loc anul acesta sunt tot mai mici, avand in vedere ca modificarile legislative care vor face posibila preluarea administrarii de catre Franklin Templeton asteapta inca pe masa Guvernului.Desi nu sunt inca administratori ai Fondului, oficialii Franklin Templeton fac deplasari in teritoriu pentru a identifica oportunitati de investitii.

"Am vizitat o serie de companii in Sibiu si credem ca exista enorme oportunitati de a le extinde. Iata de ce vrem sa incepem munca cat de repede ne poate permite Guvernul. Am identificat oportunitati in sectorul productiei de masini, al bunurilor de consum. De asemenea, o companie de remedii naturiste ni s-a parut interesanta. Si nu in ultimul rand, sectorul petrolier si al gazelor", a afirmat seful Templeton Asset Management.

De la infiintarea Fondului, in 2005, si pana in prezent, diferitele conduceri locale nu s-au implicat in administrarea activa a Fondului prin noi achizitii si nici prin listarea vreunei companii din cele peste 50 de participatii nelistate din portofoliu, alegand un management pasiv al activelor axat in mare parte pe incasarea dividendelor de la companiile din portofoliu si plasarea lichiditatilor in depozite bancare sau instrumente cu venit fix. Cu cateva exceptii, vanzarea Centrofarm si exit-ul de peste 220 mil. euro din fosta Electrica Oltenia, portofoliul Fondului este similar cu cel primit la infiintare. Imaginea Fondului este un alt aspect pe care reprezentantii Franklin Templeton isi propun sa il imbunatateasca odata inceput mandatul de administrare.

Citeşte mai multe în Ziarul Financiar

 

 

Versiune mobil | completa