Moonlight Breakfast, Grimus, Toulouse Lautrec, ROA vor concerta la Focus Festival de la Sibiu

de Pacala Dana - Mediafax, Laura Buciu

Foto: Mediafax (Stefan Sandu)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii festivalului Focus, dedicat muzicii alternative, trupele Moonlight Breakfast, Grimus, Toulouse Lautrec, ROA, Travka, The Amsterdams vor cânta la Sibiu, la prima ediţie a manifestării, care se va desfăşura vineri, sâmbătă şi duminică.

"Moonlight Breakfast, Grimus, Toulouse Lautrec, ROA, Travka, The Amsterdams şi alte trupe reprezentante ale noului val al muzicii româneşti vor cânta pentru prima dată sub umbrela unui festival dedicat muzicii alternative, la prima ediţie a Focus Festival, la Sibiu", spun organizatorii festivalului.

Conform acestora, Moonlight Breakfast, trupa care a deschis concertul Jamiroquai, în 2011, la Sala Palatului din Bucureşti, va veni la Sibiu după un turneu susţinut în Rusia, iar Grimus, ROA şi Toulouse Lautrec vor prezenta piese noi, care vor fi incluse pe noile albume pregătite pentru lansarea din toamna acestui an, în timp ce We Singing Colors va cânta în premieră la Sibiu.

De asemenea, pe lângă trupele cunoscute, în cadrul Focus Festival vor concerta şi singurele trupe locale care aparţin curentului alternativ - The Noise, I'm the Trip. Dj Coralie, New Disorder şi Adub, iar pe lângă concerte, în Piaţa Huet din centrul Sibiului va avea loc, în fiecare seară, de la ora 21.30, o proiecţie de film.

Totodată, publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: "Sound City", "Heima" şi "Searching for Sugar Man".

La Focus Festival va fi deschisă şi o expoziţie foto cu tema "Sibiu. Alternativ", care va prezenta imagini din concertele care au avut loc în Sibiu în acest an, expoziţia fiind semnată de Sebastian Marcovici.

Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau la intrare în spaţiul de eveniment din Piaţa Mică din Sibiu, preţul fiind de 20 de lei pentru o zi sau 30 lei abonamentul. Duminică intrarea este liberă.

Focus Festival este organizat de Asociaţia Focus Sibiu şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a municipiului.

 
Tag-uri:
focus festival
,sibiu
,

 

Versiune mobil | completa