Mircea Geoană crede că formula cu un premier de genul Iohannis este încă valabilă

Mircea Geoană crede că formula cu un premier de genul Iohannis este încă valabilă


Mircea Geoană, a declarat înaintea şedinţei BPN, că soluţia la problemele actuale ar putea fi dată de un premier politic, susţinut de partide dar independent de interesele acestora, el apreciind că formula Klaus Iohannis, pe care a propus-o în campanie, e încă valabilă.

"Cred şi acum, ca şi în campanie, că într-un moment atât de dificil trebuie să găsim o formulă cu un premier de genul Iohannis, aşa cum am propus înainte de prezidenţiale, în jurul căruia să se coaguleze o majoritate care să permită o abordare diferită. (...) Eu l-am propus pe Iohannis când am avut posibilitatea. Este o formulă despre care cred că este în continuare valabilă. Nu s-a schimbat nimic, domnul Iohannis este în continuare acelaşi om ca şi acum câteva luni", a spus Geoană.

El a arătat că se referă la o formulă cu un premier politic, dar independent de interesele de partide, care să fie capabil să ia şi măsurile dure şi să poată să elimine din adminstraţia publică clientela politică numită de partide.
În opinia lui Geoană, acest premier ar trebui să fie o persoană care să aibă o relaţie corectă şi constructivă cu preşedintele României, dar, în acelaşi timp, "să nu fie umila slugă" a preşedintelui.

Citeşte mai multe în Gândul

 

 

Versiune mobil | completa