Materiale sanitare de 25.000 de euro, primite de Spitalul Judeţean Sibiu de la o fundaţie germană

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Publimedia//Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, unitatea a primit, luni, o donaţie de materiale sanitare din partea unei fundaţii din Germania.

"Spitalul Judeţean Sibiu anunţă primirea unei donaţii de materiale sanitare în valoare de aproximativ 25.000 de euro din partea fundaţiei germane Helpup Mit Herz und Hand bV. Donaţia conţine pansamente, seringi, sonde, materiale ortopedice, etc. Cantitatea de materiale sanitare este de cinci tone", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, donaţia a fost primită prin intermediul medicului Mihai Roman, şeful Secţiei Ortopedie-Traumatologie, care a iniţiat şi menţinut contactul cu fundaţia germană.

"Mulţumim fundaţiei Helpup Mit Herz und Hand şi partenerilor noştri din Bielefeld pentru efortul depus pentru această donaţie, cu atât mai mult cu cât este pe bază de voluntariat. Această donaţie este una bine venită, ea completând eforturile noastre ca instituţie de a oferi servicii medicale la standarde cât mai înalte. Peste tot în lume donaţiile reprezintă un important punct de sprijin pentru activitatea medicală şi nu putem decât să apreciem astfel de gesturi", a declarat medicul Mihai Roman, citat în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, materialele sanitare vor fi distribuite în toate secţiile spitalului pentru a completa stocul de materiale necesare actului medical.

 
Tag-uri:
spital
,donaţie
,germania

 

Versiune mobil | completa