Mai mult de 400 de joburi la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi

Mai mult de 400 de joburi la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie mai mult de 400 de joburi la bursa locurilor de muncă de vineri. Acţiunea are loc la sediul Facultăţii de Inginerie Hermann Oberth din Sibiu de la ora 09. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie mai mult de 400 de joburi la bursa locurilor de muncă de vineri. Acţiunea are loc la sediul Facultăţii de Inginerie Hermann Oberth din Sibiu de la ora 09.

În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 90 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă 17, care au pus la dispoziţie 418 locuri de muncă vacante.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără vânzător, casier, tâmplar, operator maşini cu comandă numerică, asistent manager, inginer mecanic, montator-reglator, magaziner,operator maşini unelte, agent servicii client, inspector asigurări, analist resurse umane, asistent vânzări, consultant asigurări şi altele

Participarea la această acţiune este gratuită atât pentru firmele ce doresc să facă angajări, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Conform prevederilor Legii 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificări şi completări, angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor, beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (în cuantum de 500 lei la această dată), pentru fiecare elev şi student angajat. Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar perioada maximă de acordare este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

 

 

Versiune mobil | completa