Mai mult de 2000 de spectatori la Transilvania Tattoo Expo

Mai mult de 2000 de spectatori la Transilvania Tattoo Expo

Faţă de anul trecut, organizatorii au decis să pună mai mult accent pe partea artistică a acestei convenţii şi mai puţin pe ideea de show. Tocmai din acest motiv, festivalul din 2010 a fost mai sărac în trupe dar mult mai bogat în ceea ce înseamnă tatuajele elaborate. Mai bine de 10% dintre cei care au vizitat convenţia au plecat acasă cu un tatuaj semnat de unii dintre cei mai buni artişti din lume. În cele trei zile de convenţie, artiştii au realizat peste 250 de tatuaje, iar faţă de anul precedent, lucrările au fost mult mai elaborate. Trei artişti au realizat lucrări de dimensiuni foarte mari, spate întreg, iar restul au excelat în realism şi portrete. De aceea nici nu e de mirare că premiul Best of Show a fost câştigat pentru un portret de copil realizat de tatuatorul maghiar James.
Pe de altă parte, chiar dacă proporţiile au fost diminuate faţă de anul trecut, nici partea de show nu a fost uitată de organizatorii convenţiei. Truda, Trooper, Koffin Kats şi Cowboy Corpse au încheiat cu rock de calitate fiecare seară de festival.

Artiştii au lucrat la foc continuu cele trei zile. Aproape fiecare seară de festival i-a prins şi după miezul nopţii străduindu-se să termine lucrări de sute de centimetri pătraţi pentru care s-au plătit preţuri extrem de mici. "Şi eu şi artiştii suntem foarte încântaţi de calitatea cererilor pe care le-am avut pe durata acestui festival. Percepţia oamenilor despre tatuaje s-a schimbat de-a lungul timpului. Deasemenea, şi gusturile au cunoscut o reală îmbunătăţire. Dacă anul trecut am mai avut solicitări de tatuaje pe care noi le calificăm drept kitsch-uri, anul acesta nu a fost nicio situaţie în care artistul să fie nemulţumit de tatuajul care i s-a cerut", spune Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo.

 

 

Versiune mobil | completa