Liderul PNL Sibiu, despre protocolul cu PC: Li s-a dat absolut tot ce au dorit, ba mai mult

de Pacala Dana - Mediafax, Elida Cremene - Mediafax

Foto: Mediafax (Ana Poenariu)

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în judeţ colaborarea dintre PNL şi PC a funcţionat, filiala liberală respectându-şi promisiunile faţă de PC, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În cadrul acordului ACD, la nivel judeţean, PNL şi-a respectat toate promisiunile şi angajamentele faţă de PC. Li s-a dat absolut tot ce au dorit, ba mai mult. Au obţinut un consilier judeţean în plus, faţă de discuţiile pe care le-am avut", a spus Mircea Cazan.

El a făcut referire la faptul că, după ce consilierii judeţeni PNL Nicolae Neagu şi Laszlo Sajtos au devenit unul senator, iar celălalt director general în cadrul Direcţiei Generale a Ministerului Transporturilor, PNL a ocupat doar unul dintre cele două locuri în Consiliul Judeţean Sibiu care îi reveneau, un loc fiind cedat Partidului Conservator.

"Noi n-am avut niciun fel de problemă, din punctul nostru de vedere, cu colegii de la Partidul Conservator. Dacă dânşii consideră că au un alt drum, mie îmi pare rău. Noi am avut o colaborare bună cu ei şi este alegerea dânşilor", a declarat Mircea Cazan.

Întrebat dacă există şi vreo informare oficială din partea PC la nivel naţional referitoare la nemulţumirile pe care le-a anunţat liderul formaţiunii sau au fost doar declaraţii de presă, Cazan a precizat că nu există niciun document oficial primit la PNL din partea PC.

"Au fost doar declaraţii de presă. Aşteptăm o poziţie oficială din partea PC. Este nefiresc să nu existe o informare oficială cu privire la ACD", a spus liderul PNL Sibiu.

La rândul său, senatorul Nicolae Neagu, prezent şi el la conferinţa de presă, a declarat că speră ca USL "să reziste cât mai mult".

"Eu sper ca USL să reziste cât se poate de mult, chiar dacă, nu de fiecare dată, la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, nu ne armonizăm punctele de vedere. E normal. E un partid de dreapta, PNL, cu tradiţie, cu propriile lui obiective şi un partid de stânga, Partidul Social Democrat. Printre ele se află alte două grupări: una conservatoare consacrată, dar care a oscilat în decursul existenţei ei, fie spre stânga, fie spre centru, fie spre dreapta şi, se pare că acum, din nou, face un baleiaj, o repoziţionare, şi o Uniune Naţională pentru Progresul României, foarte utilă nouă, pentru că progresul României îl vrem toţi", a declarat Nicolae Neagu.

El a continuat afirmând că UNPR este "o invenţie de necesitate sau de moment în Parlamentul României, care a asigurat stabilităţi mai mult sau mai puţin conjuncturale".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că Partidul Conservator poate să plece din USL dacă este nemulţumit de colaborarea cu PNL în cadrul Alianţei de Centru Dreapta (ACD).

"Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic", a avertizat liderul PNL, după şedinţa Biroul Permanent Naţional al PNL.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat, joi, că deşi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează, partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic USL.

Constantin şi-a declarat regretul să anumite lucruri nu mai funcţionează în cadrul ACD şi a comparat această situaţie cu o căsnicie care s-a destrămat.

"Ştiţi cum e, ca într-o căsnicie. În momentul în care se întâmplă o despărţire, soţul dă vina pe soţie, soţia pe soţ. Este mai puţin important, important este că o căsnicie s-a destrămat. Din acest punct de vedere, cred că avem cu toţii puterea şi tăria, foarte calm, să mergem mai departe", a arătat liderul conservator.

 
Tag-uri:
pnl sibiu
,pc
,protocol

 

Versiune mobil | completa