Liderul din Campionatul European de Raliuri participă la Raliul Sibiului

de Traian Terzian - Mediafax, Laura Buciu

Foto: AFP//Mediafax (Pascal Pochard Casabianca)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii Raliului Sibiului, echipajul format din Jan Kopecky şi Pavel Dressler, care se află pe primul loc în ERC, având trei victorii şi un loc secund, va participa la Raliul Sibiului.

Potrivit sursei citate, regulamentul Campionatului European de Raliuri prevede că se iau în calcul cele mai bune patru rezultate din fiecare jumătate de sezon, iar Raliul Sibiului este primul eveniment din cea de-a doua jumătate, reprezentând cea de-a şaptea etapă a ERC.

"Pentru noi este important să câştigăm aici şi vom face tot posibilul să obţinem maximum de puncte. Ne vom adapta strategia în funcţie de ceea ce se întâmplă pe parcursul raliului şi mi-ar plăcea mult să câştig la Sibiu. Am ales această etapă pentru că îmi doream să ajung şi eu în România", a declarat Jan Kopecky, citat în comunicatul de presă.

Raliul Sibiului începe oficial în 25 iulie, zi în care sunt programate calificările, parada prin oraş şi startul festiv.

Vineri şi sâmbătă, în cele două zile de cursă, piloţii vor parcurge 14 probe speciale cu o lungime totala de 228 de kilometri.

Prima zi de cursă, vineri, începe cu două treceri pe probele Dobârca şi Crinţi, apoi super speciala şi cele două probe speciale de noapte Păltiniş, în urcare pe asfalt şi Şanta, pe macadam.

Sâmbătă, 27 iulie, sunt programate celelate şapte probe speciale: Sadu, Gâtu Berbecului şi Şanta Max, care vor fi parcurse de două ori, competiţia încheindu-se cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Ştrand.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19.00 în Piaţa Mică a municipiului Sibiu.

Raliul Sibiului este inclus în Campionatul European de Raliuri, fiind prima din cele două etape pe macadam din cea de-a doua jumătate a calendarului.

 
Tag-uri:
raliu
,lider
,participare

 

Versiune mobil | completa