Licitaţia pentru zboruri către Italia de pe Aeroportul Sibiu, prelungită la solicitarea unei firme

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Publimedia//Shutterstock

Termenul pentru depunerea ofertelor de către companiile aeriene interesate să opereze zboruri către Italia de pe Aeroportul Sibiu a fost prelungit până în septembrie, la solicitarea unui operator, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de reprezentanţii CJ Sibiu, până marţi nu s-a primit nicio ofertă de la companii aeriene interesate să opereze zboruri de pe Aeroportul Sibiu către Milano, Veneţia şi Roma. În schimb, s-a primit din partea unui operator aerian o solicitare de prelungire a termenului de depunere a ofertelor.

"A fost depusă o solicitare din partea unui operator aerian interesat să opereze pe cele trei rute: Milano, Veneţia şi Roma. Ţinând cont că pregătirea unui dosar pentru un asemenea gen de activitate necesită destul de mult timp, Consiliul Judeţean Sibiu a acceptat prelungirea termenului de depunere a ofertei. Doresc să subliniez că orice operator aerian interesat să deschidă rute spre cele trei destinaţii este invitat să ia caietul de sarcini şi documentaţia aferentă de la Aeroportul Internaţional Sibiu şi să îşi depună oferta", a declarat vicepreşedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu, preşedintele comisiei de selecţie a ofertelor, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, noul termen a fost stabilit pentru data de 30 septembrie, ora 12.00, urmând ca deschiderea ofertelor să aibă loc în 1 octombrie, ora 10.00.

Reprezentanţii CJ Sibiu au mai precizat că joi este programată deschiderea ofertelor depuse pentru Paris şi Dortmund, fără a preciza dacă s-au primit sau nu oferte până în prezent pentru cele două rute.

Marţi, CJ Sibiu a anunţat că nu a primit nicio ofertă pentru deschiderea de trasee către Madrid şi Barcelona, licitaţia urmând sã fie reluată, iar în 3 iulie reprezentanţii aceleiaşi instituţii au afirmat că Wizz Air a fost singura companie interesată de operarea de zboruri către Londra, depunând o ofertă în acest sens.

Evaluarea ofertei depuse de Wizz Air pentru ruta Sibiu - Londra nu a fost încă finalizată.

Consiliul Judeţean Sibiu va acorda, în următorii cinci ani, ajutoare de stat companiilor aeriene care înfiinţează rute de pe Aeroportul Sibiu, suma totală care va fi acordată fiind de aproximativ 2,8 milioane de euro. Pentru anul 2013, CJ Sibiu are prevăzută în buget suma de 670.000 de euro.

Pentru a primi ajutor de stat de la CJ Sibiu, companiile aeriene trebuie să deschidă noi rute de pe Aeroportul Sibiu şi să le menţină funcţionale dublul perioadei pentru care au primit ajutorul de stat.

 

 

Versiune mobil | completa