Joburi pentru studenţi. Se caută inspectori în asigurări, analişti resurse umane, programatori şi casieri

Joburi pentru studenţi. Se caută inspectori în asigurări, analişti resurse umane, programatori şi casieri

Studenţii aflaţi în căutarea unui job îşi pot încerca norocul la sfârşitul acestei săptămâni la Bursa locurilor de muncă. Manifestarea va avea loc la sfârşitul săptămânii la sediul Facultăţii de Inginerie Hermann Oberth.

Această măsură activă pentru prevenirea şi combaterea şomajului se adresează în special studenţilor dar este deschisă tuturor celor care doresc să ocupe un loc de muncă.

Vor fi oferite locuri de muncă atât în domeniul în care se pregătesc studenţii, cât şi în alte activităţi, care le permit încadrarea într-una din formele prevăzute de Codul Muncii, respectiv cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, pe perioadă determinată, cu timp parţial, la domiciliu sau cu program flexibil. Această acţiune se înscrie în cadrul măsurilor de prevenire a şomajului în rândul tinerilor, prin identificarea de posibilităţi de angajare a studenţilor înainte de finalizarea studiilor. Pe lângă oferirea de locuri de muncă, bursa mai are ca scop şi familiarizarea studenţilor cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă şi cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare, precum şi determinarea angajatorilor de a încadra tineri pe care să-i formeze profesional, astfel încât la finalizarea studiilor să-i încadreze. Această bursă se adresează cu precădere studenţilor în anii terminali, indiferent de forma de învăţământ, respectiv de stat sau privat.
În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 80 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat până la această dată participarea la bursă 4, care au pus la dispoziţie 51 locuri de muncă vacante. Printre meseriile solicitate se numără vânzător, casier, agent servicii client, inspector asigurări, analist resurse umane, programator PHP, asistent vânzări, consultant asigurări şi altele.
Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească.

 

 

Versiune mobil | completa