ITM a chemat constructorii la discuţii

ITM a chemat constructorii la discuţii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a organizat două întâlniri cu reprezentanţii firmelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Discuşiile au avut ca temă imbunătăţirea mediului de muncă în acest domeniu.

În 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, a desfăşurat un număr de 613 de controale privind verificarea modului în care este respectată legislaţia în vigoare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, în 560 de unităţi din domeniul construcţiilor care-şi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Sibiu. Pentru cele 1.642 de deficienţe constatate, s-au dispus măsuri de remediere şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 311.500 lei. În cazul situaţiilor periculoase constatate în controale, a fost sistată activitatea la 56 de locuri de muncă şi oprite din funcţiune 310 echipamente tehnice.

Din totalul de 92 evenimente înregistrate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu în anul 2009, 17 au fost în domeniul construcţiilor, dintre acestea 5 au fost mortale iar 12 cu incapacitate temporară de muncă.

 
Tag-uri:
sibiu
,itm
,constructori

 

Versiune mobil | completa