Interpreta Lucreţia Ciobanu şi actorul Ion Besoiu, primii cetăţeni de onoare ai judeţului Sibiu

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Mediafax (Ovidiu Dumitru Matiu)

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că interpreta de muzică populară Lucreţia Ciobanu şi actorul Ion Besoiu, originari din judeţul Sibiu, sunt primele personalităţi care vor primi Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Consider că este bine să ne arătăm aprecierea şi recunoştinţa pentru personalităţile care au făcut cinste şi au promovat judeţul nostru pe plan naţional şi internaţional, care au merite deosebite în domeniul lor de activitate. Ţinând cont şi de vârsta destul de înaintată a interpretei Lucreţia Ciobanu, aproape 89 de ani, şi a actorului Ion Besoiu - 82 de ani, am hotărât să începem demersul nostru cu ei. Titlul pe care li-l acordăm este o distincţie onorifică şi vine ca o recunoaştere a carierei de excelenţă pe care aceşti doi sibieni le-au avut în domeniul promovării folclorului sibian autentic, respectiv în domeniul teatrului şi al filmului", a declarat Ioan Cindrea, în conferinţa de presă.

Potrivit acestuia, distincţia va fi acordată celor doi în cadrul unei ceremonii care va avea loc în 2 august, în Piaţa Mare, în deschiderea Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor".

Consiliul Judeţean Sibiu a decis, în luna mai, instituirea Titlului de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

Potrivit regulamentului de acordare a distincţiei, cei care primesc Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu vor avea dreptul de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean şi la dezbaterea materialelor privind comunitatea, de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului Judeţean Sibiu, accesul gratuit în cadrul Complexului Naţional Muzeal "Astra", la concertele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, la spectacolele organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu sau la spectacolele organizate de Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu.

La rândul lor, cetăţenii de onoare ai judeţului Sibiu au obligaţia să promoveze imaginea judeţului Sibiu, să susţină dezvoltarea economică şi socială a judeţului Sibiu, precum şi interesele judeţului Sibiu şi ale ţării.

 

 

Versiune mobil | completa