Încep înscrierile la creşe

Încep încrierile la creşe

Sibienii îşi pot înscrie copiii la creşe din oraş, începând de astăzi. Municipalitatea sibiană are în administrare 7 creşe, iar numărul de locuri disponibile în aceste unităţi este de 317.

.

Ultimele cifre indicau 462 de copii înscrişi în programul creşelor sibiene şi 59 de solicitări în aşteptare. De cele mai multe ori însă, numărul locurilor din creşe este suplimentat.
"Având în vedere că aproximativ jumătate din aceştia vor împlini până la toamnă vârsta de 3 ani şi vor urma programul unei grădiniţe, înscrierile pentru ocuparea tuturor locurilor disponibile se reiau începând de astăzi pentru 5 din cele 7 creşe. Pentru celelalte 2 înscrierile se vor face începând cu luna august, pentru că acestea rămân deschise şi pe parcursul verii", au declarat reprezenanţii municipalităţii.


Ca în fiecare an bugetul pentru creşe cuprinde sume pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii. Anul acesta suma prevăzută la acest capitol este de 16.000 de lei doar pentru lucrările din vara aceasta, cele mai importante fiind cele de zugrăvire a blocurilor alimentare şi a sălilor de triaj. Sălile de dormit şi de joacă au beneficiat de reabilitări importante anii trecuţi, din acest motiv anul acesta vor fi făcute doar intervenţii punctuale.


Şapte creşe în administrare

Cele 7 creşe din Sibiu sunt Creşa nr. 1 de pe Aleea Haiducului nr. 3, care are 27 de locuri, Creşa nr. 2 de pe str. Gladiolelor nr. 15, cu 30 de locuri, Creşa nr. 4 de pe Calea Poplăcii nr. 11 Bis, cu 80 de locuri, Creşa nr. 5 de pe str. Negoveanu nr. 29, cu 36 de locuri, Creşa nr. 6 de pe str. Oituz nr. 27, cu 60 de locuri, Creşa nr. 7 pe str. Treboniu Laurian şi Creşa nr. 8 pe Aleea Ştreiu nr. 8, ambele cu câte 40 de locuri.

 

 

Versiune mobil | completa