IGPR a dispus cercetarea a cinci poliţişti pentru neglijenţă în serviciu şi atenţionarea altor doi. Nu a fost identificată o „normă de amenzi”, care să fi fost impusă agenţilor

no title

Potrivit unui comunicat al IGPR, Comisia formată din ofiţeri din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei Rutiere a constatat că, modalitatea de evaluare a poliţiştilor rutieri, la nivel local, a fost realizată neunitar, fapt ce a permis crearea unei percepţii negative privind cuantificarea activităţilor desfăşurate. Totodată, din verificări a reieşit că o parte din dispoziţiile transmise de către factori de conducere ai inspectoratului de poliţie au fost interpretate eronat, pe fondul neurmăririi de către aceştia a modului de punere în aplicare a sarcinilor dispuse.
În urma verificărilor efectuate la I.P.J. Sibiu, dispuse de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române referitoare la semnalarea unor nereguli de către mai mulţi poliţişti rutieri, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă. Controlul desfăşurat a vizat, de asemenea, şi aspecte privind activitatea profesională a poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu - Biroul Rutier. "Conducerea I.G.P.R. a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege" faţă de cinci poliţişti (doi ofiţeri, din care unul cu funcţie de conducere şi trei agenţi) şi atenţionarea altor doi (ofiţeri cu funcţie de conducere) pentru superficialitate în activitatea de control", se mai arată în comunicatul IGPR.

Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. va elabora un program de măsuri pentru remedierea neajunsurilor constatate, urmând ca, ulterior, să efectueze o nouă evaluare.

 

 

Versiune mobil | completa