Funcţionarii publici ajutaţi să renunţe la fumat

Funcţionarii publici ajutaţi să renunţe la fumat

Angajaţii din instituţiile publice sibiene vo fi ajutaşi de reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu să reunţe la tutun. În luna aprilie 2010 proiectul "Renunţarea la fumat 2010" va fi implementat în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu.


Agenţia Naţională Antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, ca structura teritorială a acesteia îşi propune să implice întreaga populaţie, tinerii şi adulţii în programe de consiliere şi asistenţă a consumului de tutun, alcool şi droguri în scopul prevenirii şi reducerii folosirii acestora. Pentru atingerea acestor obiective Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu desfăşoară proiectul "Renunţarea la fumat 2010"- proiect de abandonare a fumatului în rândul adulţilor angajaţi, în cadrul instituţiilor publice, din municipiul Sibiu. Obiectivul general al proiectului este renunţarea la fumat a adulţilor angajaţi în cadrul instituţiilor publice sibiene, prin dezvoltarea de către specialiştii antidrog a unor programe individualizate pentru fiecare beneficiar de reducere a fumatului, a obţinerii şi menţinerii abstinenţei. Proiectul urmează a fi implementat în cadrul instituţiilor publice locale din municipiu Sibiu, în perioada februarie - decembrie 2010, iar în funcţie de disponibilitatea instituţiilor programul va putea continua şi în anii urmatori.
În perioada februarie - martie au fost beneficiat de servicii de informare un număr de 88 persoane dintre care 4 se află într-un program individualizat de renunţare la fumat.


 

 

Versiune mobil | completa