Fraţii Cristescu cer verificarea operaţiunilor dintre Dafora şi firmele din grup sau Călburean

Gheorghe Călburean

O firmă deţinută de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, acţionară la Dafora (DAFR), solicită verificarea beneficiilor sau pierderilor înregistrate de compania din Mediaş în urma operaţiunilor derulate cu firme din grup sau cu acţionarul principal al societăţii, Gheorghe Călburean.

Fraţii Cristescu au introdus pe ordinea de zi a AGA de la Dafora solocitarea de autorizare a firmei Foraj Sonde, pe care o controlează, să ceară auditorului financiar un raport suplimentar referitor la contractele cu societăţile din grupul Dafora şi/sau Călburean, potrivit unui comunicat remis vineri de compania din Mediaş Bursei de Valori Bucureşti.

Raportul ar urma să cuprindă "identificarea şi cuantificarea beneficiilor sau a pierderilor, după caz, înregistrate de Dafora, din executarea contractelor de împrumut încheiate de aceasta cu societăţile la care Dafora sau domnul Călburean Gheroghe şi /sau Dafora Group sunt acţionari".

Totodată, auditorul ar putea să analizeze şi rezultatele înregistrate de compania de foraj şi construcţii din Mediaş în urma subcontractării şi/sau cesiunii oricăror contracte comerciale.

Marius şi Emil Cristescu au intrat indirect în acţionariatul Dafora în martie 2009, cumpărând prin firma Foraj Sonde, 5,26/% din acţiunile companiei din Mediaş. Ulterior, aceştia şi-au majorat uşor participaţia, astfel că în prezent deţin 5,8% din titluri.

Compania din Mediaş şi grupul de firme Dafora sunt controlate de omul de afaceri Gheorghe Călburean. Acesta are 48,58% din acţiunile Dafora, potrivit celor mai recente raportări. Călburean este, totodată, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Dafora.

Omul de afaceri mai deţine, prin Dafora, 44,64% din capitalul constructorului de conducte de gaze, petrol şi apă Condmag Braşov (COMI).


Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa