Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi-a deschis porţile

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi-a deschis porţile

Cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente ce se desfăşoară în 66 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 35 000 de spectatori.Actuala ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu găzduieşte spectacole ale unora dintre cei mai importanţi şi apreciaţi regizori de teatru de pe scena internaţională, oferind publicului din România şansa de a vedea producţii de excepţie. Odin Teatret (Danemarca) prezintă la Sibiu, în cadrul unui eveniment special, două spectacole ce poartă semnătura reputatului regizor italian Eugenio Barba: "Închisoarea de oase" şi "Odă progresului". Schauspielhaus Zürich (Elveţia) împreună cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) şi Bart Production s.à.r.l. prezintă cel mai nou spectacol al unuia dintre monştrii sacri ai teatrului contemporan: Peter Brook. "Întrebări" este o meditaţie asupra teatrului, care încearcă să-i găsescă acestuia rădăcinile şi raţiunile existenţei prilejuind, în acelaşi timp, publicului întâlnirea cu o mare actriţă: Miriam Goldschmidt de la Burgtheater (Viena, Austria). Deutsches Theater Berlin (Germania) aduce la Sibiu povestea lui Popriscin într-un spectacol după una dintre cele mai cunoscute nuvele ale lui Gogol: "Însemnările unui nebun", regia Hanna Rudolph, cu actorul Samuel Finzi. În premieră absolută, Transversal Theater Company (Statele Unite / Olanda) vine cu o provocare la adresa codurilor cavalereşti ale regelui Arthur şi ale Cavalerilor Mesei Rotunde în spectacolul "Cavalerul Verde".

Iata si principalele repere ale zilei de maine, 30 mai:

- cele doua lansari de carte ale domnului Eugenio Barba, la Centrul Cultural Habitus, de la ora 11, repectiv 11.30, si conferinta extraordinara a domniei sale, de la ora 14 - un eveniment moderat de domnul George Banu.

- la libraria Humanitas are loc, de la ora 11, prezentarea celor mai buni autori straini din colectia "Raftul Denisei" (prezinta Denisa Comanescu, Director General Humanitas Fiction) si, de la ora 12, primul spectacol-lectura din aceasta editie FITS: Ghepardul, de Felix Mitterer.

- de la ora 13, la Centrul de Informare Turistica din Primarie are loc venisajul expozitiei de fotografie semnata Scott Eastman si Dragos Spiteru

- la ora 14 fix, pleaca din statie "Un tramvai numit Popescu" in regia lui Gavriil Pinte

- cinci spectacole de teatru de strada incepand cu ora 16, pe pietonala Nicolae Balcescu

- in sala, la CAVAS, se joaca "A fost odata…/Once upon a something…" - Trace Theatre, Marea Britanie

- la Teatrul Gong, ora 17, "Insemnarile unui nebun"/"Diary of a Madman", un spectacol semnat R. Hanna Rudolph de la Deutches Theater Berlin

- tot de la ora 17, daca n-ati prins locuri la Gong, puteti merge la Sinagoga pentru un concert special intitulat "Veacuri de tacere" - Ensemble Renaissance (SRB)

- de la ora 18, la Sala Studio, WARUM WARUM, spectacolul-eveniment regizat de Peter Brook, o coproductie Schauspielhaus Zürich (CHE) / Teatro Garibaldi di Palermo (ITA) / Bart Production S.À.R.L. (FRA).

- ora 19, la TNRS spectacolul Oedipus Rex"/"Oedip Rege", regia Masahiro Yasuda - Yamanote Jigosha (JPN)

- tot de la 19, la sala Thalia, Stockholm Lisboa Project (PRT/SEW) va invita la fado intr-un spectacol intitulat "Pe diagonala"/"Diagonal"

- la sala Union, "Vis"/"Dream", un spectacol semnat Dan Puric - Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric, cu incepere la ora 21

- Cetatea Cisnadioara, ora 21.30,"Until Thursday Theatre Company" prezinta spectacolul "Vila"

- FAUST, in regia lui Silviu Purcarete, la Hala Libra-Balanta, de la ora 22

- Spectacolul-eveniment "Inchisoarea de oase"/"Inside the Skeleton of a Whale", regia: Eugenio Barba, de la ora 22

- In Piata Mare, de la aceeasi ora, 22, trupa Vama promite un concert special in Piata Mare

- de la ora 23, francezii de la Transe Express, revin cu al treilea si ultimul spectacol din FITS, "Les Tambours en feu"/"Tobele de foc"

 

 

Versiune mobil | completa