Dow Jones atinge un nou nivel record de lichiditate la Bursa din Sibiu

Dow Jones atinge un nou nivel record de lichiditate la Bursa din Sibiu

Contractul futures pe indicele american Dow Jones industrial Average, denominat în lei, a atins un nou nivel record de lichiditate raportat la o singură şedinţă, ajungând la un total de 2528 de contracte încheiate pe toate scadenţe disponibile: iunie, septembrie si decembrie 2010, respectiv martie 2011.
Cea mai mare pondere a revenit scadenţei iunie cu 1745 contracte, pe acest termen valoarea DEDJIA depăşind, în premieră la Bursa din Sibiu, pragul de 11.000 de puncte. Mai exact, la închidere DEDJIA_RON iunie valora 11.010 puncte.

Interesul pentru contractul futures pe Dow Jones a crescut în contextul corelării cu piaţa americană unde cel mai urmărit indice de pe glob a avut o evoluţie puternic ascendentă. În acelaşi timp, un avantaj suplimentar pentru cei interesaţi de acest produs este prezenţa market-makerului, care a avut o contribuţie importantă la creşterea volumului.
La Sibex, derivatul pe Dow Jones de tranzacţionează conform unui program prelungit până la ora 19.00, participanţii având posibilitatea de a tranzacţiona, pe o perioadă mai exisă de timp, simultan cu evoluţia de pe Wall-Street. De altfel, în intervalul 17,15 - 19,00 au fost încheiate 43,5 la sută dintre contractele DEDJIA_RON realizate în şedinţa de miercuri 14 aprilie.

 

 

Versiune mobil | completa