Două firme au anunţat că vor face concedieri colective. Vezi aici câţi oameni vor rămâne fără serviciu

no title


Pentru luna iunie AJOFM Sibiu a primit înştiinţări privind intenţia de a efectua disponibilizări colective din partea a doi agenţi economici. Cele două firme au ca obiect de activitate construcţiile şi fabricarea altor produse din minerale nemetalice.

În urma disponibilizărilor vor rămâne fără loc de muncă urmând a fi astfel afectate un număr de 70 persoane din Sibiu.

Potrivit reprezentanţilro AJOFM, numărul sibienilor înregistraţi în evidenţele evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a scăzut. Astfel, la sfârşitul lunii mai erau înregistraţi aproape 13.000 de şomeri. Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a scăzut cu 1.382 persoane iar rata şomajului a înregistrat o diminuare cu 0,7 puncte procentuale. Din totalul şomerilor 9.475 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 3.489 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (3.803) au între 40-50 ani, urmează grupa de vârstă 30-40 ani cu 3.607 şomeri înregistraţi, iar cei mai puţini şomeri (839) au peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 7.357 aparţin mediului urban în timp ce 5.607 provin din mediul rural. În cursul lunii mai 2010 un număr de 917 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie.
De asemenea 81 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, iar prin subvenţionarea locului de muncă au fost angajaţi 49 şomeri în vârstă de peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 35 absolvenţi de instituţii de învăţământ şi 18 şomeri prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar.

 

 

Versiune mobil | completa