Doi motani, mascote oficiale ale campaniei "I love Brukenthal" a muzeului cu acelaşi nume

de Andreea Tobias, Laura Buciu

Foto: Facebook//Brukenthal National Museum

Managerul Muzeului Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, a anunţat  într-o conferinţă de presă că doi motani, în vârstă de trei ani, care trăiesc de mult timp în curtea interioară a instituţiei, au devenit mascotele campaniei "I love Brukenthal", prin care muzeul solicită sprijinul comunităţii, încercând să obţină venituri mai mari.

"Cei doi motani se numesc Antonello şi Donatello şi au statutul de mascotă pentru campania pe care noi am lansat-o în luna mai. Culmea e că cei doi înţeleg acest statut şi profită de el. Aceşti doi motani ne fac viaţa un pic mai altfel, de fapt, mult mai altfel. Noi provocăm comunitatea în cât mai multe moduri, în încercarea de a ajuta Muzeul Brukenthal. Doar aşa vom putea răzbi prin această perioadă de criză, ceva mai complicată", a declarat Sabin Luca.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, ideea de a realiza suveniruri cu chipurile felinelor a aparţinut unei firme şi a fost testată la finalul anului trecut, în şase luni fiind vânduţi peste şase sute de magneţi decorativi.

În prezent, reprezentanţii muzeului au realizat nouă tipuri de suveniruri - magneţi, căni, tricouri pentru copii şi adulţi, sacoşe, plase de suveniruri, breloc, mouse - pad, set suporţi pahare şi puzzle - cu chipurile celor două feline şi cu imaginea Palatului Brukenthal, clădirea principală a muzeului.

Preţurile acestor suvenituri sunt cuprinse între 2,5 lei şi 25 de lei şi pot fi achiziţionate de la magazinul de suveniruri al muzeului.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, "achiziţionarea oricărui produs cu marca «I love Brukenthal» aduce o contribuţie importantă la buna funcţionare a muzeului".

În 16 mai, managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, anunţa lansarea campaniei "I love Brukenthal", care îşi propune să consolideze susţinerea financiară a muzeului de către iubitorii de cultură. Primul proiect din cadrul acestei campanii a fost deschiderea, în curtea Muzeului de Istorie Naturală, a expoziţiei "Dinozauri de grădină", care a avut şase dinozauri în mărime naturală, de până la şapte metri înălţime şi de peste şapte tone.

 
Tag-uri:
brukenthal
,mascotă
,

 

Versiune mobil | completa