Dark Tranquillity urcă pe scena ARTmania Festival de la Sibiu

Dark Tranquillity urcă pe scena ARTmania Festival de la Sibiu

Suedezii au confirmat prezenţa la ARTmania Festival 2010 dintr-un turneu intens în America centrală şi de nord. 30 de concerte programate în state, Canada, Mexic, Columbia, Venezuela, Peru, Chile, Argentina, Uruguai şi Brazilia sunt în desfăşurare. În lunile de festival, Dark Tranquillity sunt aşteptaţi la Metaltown în Suedia, la Summer Breeze Festival în Germania şi la ARTmania Festival în România.Cea de-a cincea trupă nemaivăzută în România are o istorie impresionantă. Dark Tranquillity cântă din '89 şi sunt cunoscuţi ca pionieri ai stilului "melodeath". Serj Tankian, Dark Tranquillity şi Sirenia vor urca pe scena din Piaţa Mare sâmbătă, 14 august 2010.
Muzica suedezilor de la Dark Tranquillity oferă o experienţă intensă, puternic marcată de rădăcinile lor scandinave. Dark Tranquillity propune o muzică elevată în stilul lor personal, rafinat până la forma actuală în peste 20 de ani de carieră cu nouă albume şi extrem de multă muzică produsă.

Membrii In Flames şi Dark Tranquillity sunt regii muzicii metal din Gothenburg. Cele două trupe au creat acest stil deosebit numit "Gothenburg Metal". Odată cu trecerea timpului şi alte trupe au fost incluse în aceeaşi categorie chiar dacă nu au trăit în oraşul suedez Gothenburg: Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow.
"Skydancer" se numeşte primul album produs în 1993 cu vocea actualului solist In Flames, Anders Friden, chitări acustice şi voci feminine interpretate de colegele lor de şcoală. "The Gallery" este considerat un album clasic al metal-ului de Gothenburg prezent în topul revistei Decibel din aprilie 2010. Numărul trei în discografia trupei se numeşte "The Mind's I" şi se ascultă din 1997.
"Projector", cel de-al patrulea album Dark Tranquillity, a primit o nominalizare la Premiile Grammy din Suedia şi a marcat o schimbare de abordare a muzicii: 1999 a fost anul din care Dark Tranquillity a început să adauge stilului său dur o intrepretare vocală mai nuanţată, accente de pian şi viori. "Haven" continuă linia albumului precedent cu un plus de sunete digitale ce le-au asigurat fani noi, dar şi recenzii negative din partea presei.
"Damage Done" revine la clasicismul genului păstrând clapele, dar fără voci curate. "Character" (2002) şi "Fiction" (2007) sunt ultimele albume înregistrate cu Michael Nicklasson la bas înainte a fi înlocuit de Daniel Antonsson. În 2010, Dark Tranquillity a lansat albumul "We are the Void", la trei ani după "Fiction". Pe album apare şi Nell Sigland, vocea feminină Theatre of Tragedy.

ARTmania Festival 2010 prezintă şase concerte importante în Piaţa Mare în zilele de vineri şi sâmbătă, dar şi evenimente alternative în weekendul 13-15 augsut unde publicul are acces în baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piaţa Mare. Biletele şi abonamentele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro adăugând la preţurile de mai jos comisionul de ticketing în valoare de 6%. În perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi şi 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi şi 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi şi 180 RON pentru abonamente.

 

 

Versiune mobil | completa