Cum vor petrece de ziua lor copiii din centrele de plasament sibiene

Cum vor petrece de ziua lor copiii din centrele de plasament sibiene

In centrele de plasament ale DGASPC Sibiu vor fi organizate cu ocazia Zilei Internationale a Copilului actiuni prin care fiecare copil sa se afirme, sa se exprime liber, sa se simta egal in drepturi si integrat in viata comunitatii din care face parte.
Vor fi organizate mese festive cu surprize, cu tort, fructe, dulciuri si racoritoare si cu implicarea copiilor in activitati educativ-distractive:desene pe asfalt,intreceri sportive, plimbari, recital de poezii, excursii in imprejurimile orasului, seara distractiva pentru copii etc.

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Turnu Rosu organizeaza o excursie la Manastirea Sambata de Sus, excursie sponsorizata de Asociatia Femeilor Ortodoxe din Sibiu.La aceasta excursie participa toti copiii din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilitati Turnu Rosu.
Centrul de Plasament 4 Cisnadie serbeaza Ziua Copilului prin invitarea colegilor de clasa a beneficiarilor centrului si a persoanelor apropiate acestora, participand impreuna la intreceri sportive, jocuri in parcul Magura, servirea mesei festive cu tort si suc, iar spre finalul zilei organizeaza o seara distractiva pentru toti participantii.
In cadrul Centrului de Plasament "Gulliver" organizarea Zilei Copilului incepe prin aranjarea curtii cu baloane colorate si prezentarea unui material privind semnificatia Zilei Copilului. Dupa prinz copiii vor servi tort si sucuri, iar de la ora 14 un grup de beneficiari insotiti de educatoare se vor deplasa la un hotel din Sibiu unde vor juca biliard, fotbal, bowling si darts. Tot de la ora 14 un alt grup de copii vor iesi insotiti de educatoare la plimbare cu bicicletele din dotare in Parcul Sub Arini si Padurea Dumbrava. Cei mici se vor bucura si rasfata cu desene pe asfalt, concurs de tenis de masa si poezii.
Copii din Centrul de Plasament 9 Agarbiciu isi vor petrece ziua de 1 Iunie alaturi de elevii clasei XI- E a Colegiului Economic "George Baritiu" Sibiu. Impreuna cu acestia, se vor desfasura intreceri sportive si activitati educativ - distractive.
In cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Prichindelul"(Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilitati, Centrul Maternal, Centrul de Primire in Regim de Urgenta) buna dispozitie, veselia si zambetele vor inveseli fetele copiilor institutionalizati cu ocazia Zilei Copilului. Copiii vor sarbatori alaturi de reprezentantii Bibliotecii Astra si de Organizatia de Tineret a PSD prin desene pe asfalt, cantece si poezii, dans, jocuri si scenete.
Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilitati Speranta Sibiu organizeaza o serbare cu si pentru copiii din centru, in parteneriat cu Crucea Rosie Sibiu si va consta intr-un program de activitati si jocuri distractive, gen: Sceneta Ridichea Uriasa, Dansul Gizelor (executat de copii in scaun rulant), Joc senzorial Caracatita, jocuri de miscare (Parasuta, Popicele, Mingea).Copiii vor primi pungi cadou cu dulciuri oferite de sponsori, iar Crucea Rosie va face o donatie destinata copiilor constand in alimente (programul Banca pentru Alimente).

 

 

Versiune mobil | completa