Concurs de protecţie civilă la Baza Sportivă „Pompierul”

no title

Etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa" va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Baza Sportivă "Pompierul". Competitia este organizata de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Şcolar.

Concursul cuprinde o probă teoretică şi două probe practice: "Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m" şi "Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat".

Competiţia are ca scop dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.


 
Tag-uri:
sibiu
,concurs
,pompieri

 

Versiune mobil | completa