Companii din întreaga lume, la Bursa de spectacole de la Festivalul de Teatru de la Sibiu

de Elida Cremene - Mediafax, Andreea Tobias

Foto: Mediafax (Ovidiu Dumitru Matiu)

Bursa de spectacole de la Sibiu, organizată în cadrul FITS, a fost deschisă, miercuri, iar timp de patru zile vor fi tranzacţionate cele mai noi spectacole ale unor companii din întreaga lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit organizatorilor, Bursa de spectacole de la Sibiu este "singura platformă din Europa Centralăşi de Est ce promovează întâlnirea producătorilor din domeniul artelor spectacolului".

Întâlnirea reuneşte, la Sibiu, operatori culturali din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, prezentate, promovate şi vândute ultimele apariţii în domeniul artelor spectacolului (teatru, dans, muzică).

În cadrul celei de-a XX-a ediţii a FITS sunt prezente 36 de companii, dintre care 18 din România, 24 dintre operatorii culturali prezenţi având amenajat un stand de prezentare a spectacolelor.

"Bursa de spectacole de la Sibiu şi-a schimbat, în ultimii doi ani, strategia de abordare a fenomenului cultural supus mecanismului pieţei. Înţelegând criza ca pe un rău necesar, încercăm sa aducem în Bursa de spectacole de la Sibiu şansa «Dialogului» sub semnul calităţii. Fără a cunoaşte şi a te întâlni cu structurile finanţatoare din România şi din lume, cu mediul de afaceri şi concurenţial, fără o evaluare corectă a ceea ce produci şi oferi, nu ai cum să fii competitiv", a declarat Constantin Chiriac, directorul FITS, la deschiderea Bursei de spectacole.

Ediţia din acest an a Bursei prezintă, de asemenea, două evenimente asociate, destinate tinerilor manageri culturali.

Primul eveniment se intitulează "Festival readings" şi este un atelier care prezintă "o introducere intensivă în managementul unui festival din perspectivă artistică: motivaţia artistică a celui care creează, mediul experienţei artistice deschis inovaţiei şi experienţa unică oferită publicului".

Atelierul este iniţiat şi condus de Hugo de Greef.

Cel de-al doilea eveniment este "Conversaţii culturale" şi este condus de britanicul Noel Witts.

Festivalul de Teatru de la Sibiu se desfăşoară în perioada 7 - 16 iunie, peste 350 de evenimente fiind prezentate în peste 60 de locuri din oraş.

 
Tag-uri:
fits
,bursă
,

 

Versiune mobil | completa