Colegiul "Samuel von Brukenthal", singurul din judeţul Sibiu cu rata de promovare de 100%

de Pacala Dana - Mediafax, Laura Buciu

Foto: Mediafax (Liviu Adăscăliţei)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din municipiul Sibiu, cu predare în limba germană, este singura unitate din judeţ unde s-a înregistrat o rată de promovare de 100% la examenul de bacalaureat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Colegiul "Brukenthal" este urmat de două unităţi tot din municipiul Sibiu - Colegiul Naţional "Octavian Goga", cu o rată de promovare de 99,51%, şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", cu 98,03%.

Trei eleve - Ioana Teodora Haţegan de la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal", Ioana Lal şi Pal Krisztina, absolvente ale Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" - au obţinut media 10 la acest examen.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în judeţul Sibiu nu există nicio unitate care să aibă rată de promovare zero la examenul de bacalaureat, cele mai slabe rezultate înregistrându-se la Liceul Tehnic "Automecanica" din Mediaş - 5,56 la sută şi la Liceul Tehnic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică - 8,70 la sută.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat este de 63,7 la sută în judeţul Sibiu, cu 11,6 procente mai mare faţă de anul trecut, anunţau, luni dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu.

 

 

Versiune mobil | completa