CNADR: termenele finale la centura ocolitoare a Sibiului vor fi respectate

CNADR: termenele finale la centura ocolitoare a Sibiului vor fi respectate

Prefectul Constantin Trihenea a analizat stadiul de realizare a centurii ocolitoare a municipiul Sibiu, în special pe partea de autostradă. La discuţii au participat reprezentanţii CNADR Bucureşti, ai constructorilor şi consultantului.

Prefectul Trihenea a declarat că este necesar ca termenele de punere în funcţiune a traseelor centurii inclusiv lucrările colaterale să fie terminate până în noiembrie 2010. Reprezentanţii CNADR şi ai constructorilor au precizat că derularea lucrărilor nu va fi perturbată de unele activităţi colaterale, iar termenele finale vor fi respectate. Prefectul le-a cerut constructorilor şi reprezentanţilor CANDR să aibă în vedere şi interesul investitorilor de pe platforma de Vest referitor la accesul auto la DN1T, fostul DJ 106B Sibiu - Ocna Sibiului. Autorităţile locale împreună cu oficialii de la Bucreşti au mai discutat şi despre pregătirile

pregătirile pentru viitoarele lucrări la Coridorul IV european, în zona Cristian - Miercurea Sibiului, precum şi despre izolarea fonică în zona podului de la Guşteriţa.

Lucrările la centura ocolitoare a Sibiului au început în primăvara anului 2003, iar în toamna anului 2006 ar fi trebuit să fie încheiate. La termenul de finalizare, însă, abia 40 la sută din centura ocolitoare era gata şi, din cauza întârzierilor prea mari şi a depăşirii costurilor prevăzute în contract, Ministerul Transporturilor a reziliat, în octombrie 2006, contractul cu constructorul iniţial al centurii. În mai 2007 a fost încheiat un nou contract de construcţie cu firmele Max Bogl, Comtram şi Geiger care trebuie să finalizeze primul tronson, iar licitaţia pentru cel de-al doilea a avut loc în toamna anului 2009.


 

 

Versiune mobil | completa