CNADNR va scoate la licitatie proiectarea si executia tronsonului de autostrada Orastie-Sibiu

CNADNR va scoate la licitatie proiectarea si executia tronsonului de autostrada Orastie-Sibiu

CNADNR a atribuit un singur contract pentru construire de autostrazi in cinci luni. Este vorba despre un tronosn de 2,7 km la centura ocolitoare a orasului Sibiu. Adrian Ionescu, directorul Directiei de Autostrazi din cadrul CNADNR, spune că în a doua parte a anului trebuie scoase la licitatie toate tronsoanele de pe coridorul IV (Nadlac-Constanta), care sunt finantate de UE - Nadlac-Arad (38,9 km), Timisoara-Lugoj (35,6 km), Lugoj-Deva (99,5 km), Deva-Orastie (32,8 km) si Orastie-Sibiu (82 km).

Daca la autostrazi contractele mari vor fi atribuite cel mai probabil in al doilea semestru, lucrurile stau mai bine la centuri ocolitoare, in primele cinci luni fiind semnate doua contracte noi de construire de centuri ocolitoare pentru orasul Caransebes (12 km) si Cluj Est (2,3 km).

Sectiunea a doua a centurii orasului Sibiu la nivel de autostrada (2,7 km) si reabilitarea DJ 106B, km 0 - km 3,6 au fost castigate de compania Vectra Service din Brasov, valoarea contractului fiind de 9,8 mil. euro fara TVA. Restul contractelor atribuite de CNADNR de la inceputul anului sunt licitatii pentru contractarea de servicii, studii de fezabilitate, acte aditionale sau de executie de lucrari suplimentare, potrivit siteului e-licitatie.ro. Centura Caransebes, contract in valoare de 29 mil. euro, fara TVA, va fi realizata de compania spaniola Copisa Constructora Pirineica, in timp ce primul tronson al centurii Cluj Est va fi construit de compania ungara Nemzetkozi Vegyepszer, in parteneriat cu compania Diferit SRL, pentru pretul de 16,9 mil. euro, fara TVA.

Cieşte mai multe în Ziarul Financiar

 

 

Versiune mobil | completa