CJ Sibiu: Nicio companie aeriană nu este interesată de operarea de zboruri către Madrid şi Barcelona

de Pacala Dana - Mediafax, Laura Buciu

Foto: Publimedia//Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii CJ Sibiu, nicio companie aeriană nu a depus ofertă pentru operarea de zboruri de pe Aeroportul din Sibiu către Madrid şi Barcelona.

Ofertele trebuiau depuse până luni, la sediul CJ sau la aeroport, deschiderea acestora fiind programată pentru marţi.

Reprezentanţii CJ Sibiu au anunţat că licitaţia va fi reluată în perioada următoare.

De asemenea, oficialii instituţiei au menţionat că sunt încă deschise licitaţiile pentru alte cinci destinaţii - Milano, Veneţia, Roma, Paris şi Dortmund.

Pentru primele trei destinaţii, ofertele depuse vor fi deschise miercuri, iar pentru Paris şi Dortmund comisia specială din cadrul CJ Sibiu va deschide în cursul zilei de joi ofertele depuse.

Companiile aeriene care deschid noi rute de pe Aeroportul din Sibiu pot primi ajutor de stat de la Consiliul Judeţean Sibiu, după ce această instituţie a primit acordul Comisiei Europene în acest sens.

În următorii cinci ani, CJ Sibiu va oferi circa 2,8 milioane de euro, suma aferentă acestui an fiind de 670.000 de euro.

În 3 iulie, CJ Sibiu anunţa că reprezentanţii companiei Wizz Air au fost singurii interesaţi de operarea de zboruri de la Sibiu către Londra, oferta acestora fiind încă în proces de evaluare.

 

 

Versiune mobil | completa